Acquisitie / Tijdschriftenadministratie

Steeds meer tijdschriften online...

Steeds meer tijdschriften online…

Bij de acq groep is in 2012 een toename van de werkdruk ervaren.  Deze toename is deels te verklaren door een verschuiving van gedrukte boeken naar e-books. Dit betekent meer werk per bestelling, maar daarboven ook meer bestellingen. Anderzijds werd de werkdruk verhoogd door langdurig ziekteverzuim en detachering, wat slechts gedeeltelijk gecompenseerd kon worden.

Verder namen alle lopende projecten nogal wat tijd in beslag en ook het vertrek van Willy Palmen betekende dat een aantal van zijn taken moest worden overgenomen, waaronder het GLB en de Europese aanbesteding van gedrukte boeken.

In september zorgde de aankondiging van Edzes om per 1 januari 2013 met de zaak te stoppen voor de nodige beroering. Naast het, vooral emotionele, feit dat onze oudste leverancier ermee ging stoppen, bracht dit ook voor zowel de acq groep als de tijdschriftenadministratie veel extra werk met zich mee. Lopende monografiebestellingen moesten worden gecontroleerd en veelal opnieuw bij een andere leverancier worden uitgezet. Abonnementen die via Edzes liepen moesten worden geannuleerd en opnieuw elders worden geopend. Omdat dit een uitgelezen moment was om deze abonnementen te controleren op relevantie voor de collectie, werd dit ook direct ter hand genomen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het opzeggen van ca. 300 tijdschrifttitels. En dus tot een substantiële besparing.