Documentverwerking – Nieuwe aanwinsten

Die goede oude kaartenbak...

Die goede oude kaartenbak…

Het project Implementatie optimalisering gang van het document is voor Nieuwe Aanwinsten in 2012 van start gegaan met het minder nakijken van gecatalogiseerd materiaal. Hebben andere bibliotheken een beschrijving al in gebruik, dan wordt deze beschrijving niet meer gecontroleerd door de nakijkers.

Eind 2012 gingen Informatie- en Collectiespecialisten van start met het toekennen van onderwerpsontsluiting (basisclassificatie en evt. trefwoorden) en plaatsingsnummers in de selectiefase, i.p.v. meer aan het eind van het traject, na het catalogiseren. Voor zover deze gegevens al voorhanden waren, is men bij Nieuwe Aanwinsten begonnen om ze toe te voegen aan de titelbeschrijving of het exemplaarblok.

Tevens is voorbereidend werk gedaan voor het kunnen toekennen van een volgnummer (als onderdeel van het plaatsingsnummer) en voor het kunnen genereren van een etiket, zodat begin 2013 van start kan worden gegaan met het shelf-ready afleveren van het materiaal: boeken en andere materialen zullen beveiligd en voorzien van etiket bij de studiezalen en vakbibliotheken aankomen.

Overigens gelden de genoemde nieuwe procedures t.b.v. Implementatie optimalisering gang van het document ook voor de Tijdschriftengroep.