Dienstverlening

Bibliotheek Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

Bibliotheek Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

Deze werkgroep is m.i.v. 1 januari 2011 gestart als opvolger van de werkgroep BB-dienstverlening. Alle vakbibliotheken zijn vertegenwoordigd.

In 2011 is de werkgroep 4 maal bij elkaar geweest. Er is aandacht besteed aan :

  • praktische zaken op het gebied van IBL binnen- en buitenland, e-mailrappellering, de problematiek rond de invoering van nieuwe leners aan het begin van elk studiejaar (hiervoor is een handleiding opgesteld) en voorstellen voor tekstwijzigingen in LBS
  • communicatie ; dwarsverbanden worden soms niet herkend en is soms onvoldoende; dit blijft een belangrijk aandachtspunt
  • informatie uit andere werkgroepen ; omdat er nog weinig andere werkgroepen zijn of deze nog niet bij elkaar zijn geweest, is hier nog niet veel over te melden.

Belangrijk punt is om de doelstelling van de werkgroep te (her-)formuleren. De oude doelstelling is niet meer bruikbaar mede gezien de reorganisatie en nieuwe ontwikkelingen.

Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor de toekomst. De werkgroep zal zich de komende tijd vooral richten op het delen van kennis, het vereenvoudigen van werkprocessen en zorgen voor een goede communicatie. Input van alle bibliotheekmedewerkers is hierbij essentieel.

Jacqueline Strijker